Boligselskaber

Udlejere har pligt til at bekæmpe skadedyr uden udgifter for lejere, herunder arter som borebiller, væggelus og kakkerlakker, og beboere bør samarbejde om at løse problemet.

Lejeboliger

I tilfælde af, at der er konstateret skadedyr i en beboelsesejendom eller anden type af ejendom med udlejning som formål, er det udlejeres pligt at tage sig af skadedyrsproblemet uden udgifter for lejeren. Denne regel dækker over skadedyr, der f.eks. der lever i trækværk eller har oprindelse i fællesarealerne.

Eksempler på dette kunne være lopper fra vilde katte, borebiller i træværket eller duer på loftet. Ejendommen har udryddelsespligt af de skadedyrs angreb af stærkere karakter bl.a. væggelus, møl, kakkerlakker, skægkræ eller klanner. Der findes også andre arter, der kan findes under denne kategori.

Er arten af skadedyret invasiv, så går de under kategorien. Er du beboer i en ejendom, der er angrebet eller på andre måder påvirket af skadedyr, har du pligt til at anmelde forekomsten af dette. Gør du det ikke, kan du gøres ansvarlig, hvis man undlader at melde det, da man deraf medvirker til, at den nødvendige skadedyrsbekæmpelse ikke bliver igangsat. Dette kan give større skader til ejendommen, og alle beboere må affinde sig med bekæmpelsen.

Andels- og ejerbolig

Er der tale om andels- og ejerboliger, så vil lejeloven naturligvis ikke blive anvendt, selvom man kunne stå overfor de samme problemer. Skulle du bo i en andels- eller ejerbolig, og du har fundet skadedyr i dit hjem, så kan du sagtens få det bekæmpet. En effektiv behandling vil dog kræve, at hele opgangen bliver behandlet, hvilket man umiddelbart ikke kan forvente af beboerne. Dette skyldes den økonomiske udgift for de enkelte beboere. Vi vil anbefale dig at snakke med dine naboer og gå til enten andels- eller ejerforening med problemet.

Gode råd

Ligegyldigt om du bor til leje eller i en andels- eller ejerbolig vil vi anbefale dig at gå til dine naboer, hvis du oplever skadedyr. I kan finde ud af, om problemet har spredt sig, og derefter kan I gå til kontoret, bestyrelsen eller andre ansvarlige. Afhængig af skadedyret kan du tjekke vores skadedyrsartikler på denne hjemmeside, hvor vi på forhånd har skrevet nogle gode råd til nogle bestemte skadedyr.

Få mere information nu

Skal vi tage direkte kontakt til dig? Benyt dig af formularen, og vi ringer til dig hurtigst muligt.

Anmeldelser af Brovall Skadedyrsservice

Vi vægter den gode dialog, højt serviceniveau og tydelige resultater højt, og det afspejler sig også i vores kunders anmeldelser af vores service.

Du kan se alle vores anmeldelser på Trustpilot.

Kontakt os

Vi, I Brovalls Skadedyrsservice, er altid klar til at tage mod jer som kunder, og I kan altid ringe eller skrive uforpligtende for råd og vejledning. Har I brug for at få et tilbud til jeres ejendomme, så tøv ikke med at skrive. Vi kommer også gerne personligt og vurdere problemet uforpligtende. Sammen skal vi nok løse problemet.

For at løse problemet optimalt, er bekæmpelsen mere effektiv, hvis man sætter ind i fællesskab sammen med de andre beboer.