Myrebekæmpelse / bekæmpelse af myrer

Har du brug for hjælp til bekæmpelse af myrer? Hos Brovall tilbyder vi professionel myrebekæmpelse for private og erhverv på Sjælland. I Danmark er den mest almindelige art af myrer, som I kan støde på, ”sort havemyre”. De kan være til stor gene, hvis de først indtager et hjem. Myrer har en tendens til at grave i alt, hvilket kan være med til at forårsage skader f.eks. på bygningen eller el-installationer.

Myrer kan være svære at komme af med, når de først har etableret i hjemmet. Derfor kræver det erfaring. Vi opfordrer derfor at kontakte et autoriseret skadedyrsservice. På den måde sikrer du dig, at de bruger de rigtige sprøjtemidler efter gældende regler.

Vi tilbyder også hvepsebekæmpelse samt bekæmpelse af skægkræ og møl.

Vi kører i weekenden uden ekstra tillæg.

Professionel myrebekæmpelse

Sorte havemyrer

Denne art af myrer kan næsten findes overalt, men opholder sig mest i haver og i huse. Den sorte havemyre er ikke sort, men faktisk er den mere brun, og de kan blive op til 3-9 mm. lange.

Et klassisk sort havemyre rede vil ofte bestå af 5-10.000 individer, hvis de selvfølgelig får lov til at formere sig. Rederne er ofte i jorden, under sten eller fliser, men de kan også forekomme i rådne træstubbe. De sorte havemyrer næres mest af søde væsker og bladlus-ekskrementer. De kan også næres af forskellige smådyr, som de overmander.

I sensommeren kan man opleve flyvende havemyrer. Dette skyldes, at de store vingede hunner og hanner blander sig med andre sværmende fra andre boer, som de kan parre sig med. Derefter dør hannerne, mens hunnerne finder et nyt sted at leve og bygge en ny redde, hvor hun bagefter vil bruge resten af livet på at lægge æg.

De sorte havemyres arbejdere kan nemt kommunikere med hinanden via deres antenner. Skulle en arbejdermyre finde et godt duftspor eller andet, som kunne være interessant, kan den kommunikere til de andre arbejdere. Herefter vil de gå på en lang række for at undersøge, hvad der duftede godt eller virkede interessant.

Skulle man komme til at overraske og ødelægge et sort havemyre rede, vil man kunne opleve, at myrerne flytter æggene, så de kan gemme et nyt sted.

Faraomyrer

Faraomyrer har en anden livsstil end de sorte havemyrer. Faraomyren er lille, lys gullig og lidt henad rødbrun.Faraomyren stammer oprindelig fra troperne, men efter mange år blevet spredt til større dele af Jorden. Klimaet i Danmark gør, at faraomyrer søger varmekilder, da de er afhængig af varmen for at kunne danne kolonier.

En koloni vil bestå af arbejdere, hanner og dronninger. Typisk vil arbejderne varierer mellem 2-2,5 mm. i størrelsen, hannerne vil være lidt større, og dronningerne måles op til 4-5 mm.
En faraomyrer koloni kan blive ret så store med op til 300.000 individer, hvis ikke mere. Udviklingen fra æg til voksen tager omkring 40 dage. Deres levetid er ret kort (ca. 3-4 måneder), derfor skal der hel tiden være unge dronninger, som kan overtage æglægningen. De kendes typisk også ved at have flere dronninger i hvert bo. Spredningen foregår på den måde, at deres koloni er så stor, at nogle arbejdere, hanner og dronninger vil forlade kolonien for at finde en ny varmekilde og starte et nyt bo. Inden de forlader den større koloni, tager de også nogle æg og larver med sig.
Faraomyre kan man finde mange steder såsom lagre med fødevare, kantiner, bagerier, hospitaler, private boligere og meget mere.Faraomyre elsker søde ting, kød, ost, døde mus, ekskrementer og lignende. På hospitaler er det ikke godt, at de er der, da de er en risiko for at være smittespreder.
De trænger ind under forbindinger, søger sår eller lignende.

Hvis man er invaderet af faraomyre og skal flytte, skal man passe på. Man har fundet kolonier i knivskafter og brevmapper, så det er vigtigt at man får det løst, eller tjekker op på alle sine ting, inden man pakker noget ned eller flytter til et andet sted.

Få mere information om vores bekæmpelse af myrer / myrebekæmpelse

Er du interesseret i at høre nærmere om myrebekæmpelse? Vi kan kontaktes enten via mail info@brovall.dk eller på telefon 51 23 77 11, hvor vi kan vejlede uforpligtende og om nødvendigt finde en løsning sammen. Alternativt kan du anvende vores kontaktformular. Vi ser frem til at høre fra dig.

Anmeldelser

Se vores anmeldelser på Trustpilot

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os