Skadedyr

Husmusen er almindelig i alle dele af landet og kan forårsage stor skade på lagre og ejendomme.

Her kan du finde information omkring rotter og mus. Kontakt os for skadedyrsbekæmpelse.

Husmusen

Hoved og krop måler tilsammen 8-9 cm, mens halen er lidt kortere. Husmusen findes i Danmark i to former: en nogenlunde ensfarvet mørkegrå form, der er udbredt i Sønderjylland op til en linje fra Fredericia til Ringkøbing området. En anden form, den mere almindelige mus, der er grå på hoved og ryg, men er lysere på “bugen”, der er den mest almindelige i Danmark. Denne art har siden stenalderen fulgt os i tykt og tyndt og ædt sig tykke i vores forrådskamre.

Levesteder

Husmusen er almindelig i alle dele af landet. I sommerhalvåret holder mange husmus til i haver, parker og på markerne, dog uden at fjerne sig for meget fra bebyggede områder. Fra midten af august begynder disse husmus at søge ind i husene, og den største invasion sker gerne i midten af september; kun ganske enkelte husmus forsøger at overvintre udendørs. Inden døre kan de gøre stor skade på f.eks. El installationer, IT udstyr, møbler, isolation osv. og kan være årsag til brande og fugt / vandskader samt overføre smitte. Husmus inde i bygninger er yderst produktive og kan formere sig hele året rundt med 4-8 unger i hvert af op til 5-6 kuld i løbet af et år.

Føde

Husmusen er nærmest altædende og har et meget lille vandbehov. Musen kan gøre store skader på lagre og den sætter sig især spor ved at gnave i emballage, ledninger, vægge, møbler samt forurene fødevarer med urin og ekskrementer.

Få mere information nu

Skal vi tage direkte kontakt til dig? Benyt dig af formularen, og vi ringer til dig hurtigst muligt.

Anmeldelser af Brovall Skadedyrsservice

Vi vægter den gode dialog, højt serviceniveau og tydelige resultater højt, og det afspejler sig også i vores kunders anmeldelser af vores service.

Du kan se alle vores anmeldelser på Trustpilot.

Kontakt os for professionel sølvfisk og skægkræ bekæmpelse

Har du spørgsmål, eller vil du gerne bestille en tid? Brovall Skadedyrsbekæmpelse kan kontaktes enten på mail info@brovall.dk eller telefon (+45) 5123 7711, hvor vi kan vejlede uforpligtende og om nødvendigt finde en løsning sammen. Du kan også benytte vores kontaktformular.

Læs også mere om bekæmpelse af væggelus, møl, kakerlakker og myrer.